MAHMUDİYE ZABITASINDAN DONMUŞ MEYVE VE SEBZE KONTROLÜ

Mahmudiye Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe pazarında donmuş sebze ve meyve kontrolü yaptı.
Soğuk hava koşulları nedeniyle vatandaşların sofrasına donmuş sebze ve meyve girmesini önlemek ve daha güvenli bir şekilde alışveriş yapılmasını sağlamak için zabıta ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerde, pazarcı esnafı tam not aldı. İlçe halkına taze meyve ve sebze sattığı için pazar esnafına teşekkür eden zabıta ekipleri, gerçekleştirilen gıda denetimlerinin artarak devam edeceğini kaydetti.
Mevsim şartları dolayısıyla donmuş meyve ve sebzelere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten zabıta ekipleri, denetimlerle ilgili yaptıkları açıklamada, "Sebze ve meyvelerin taşınmasında, depolanmasında ve pazarlanmasında olabilecek don tehlikesine karşı gerekli tedbirler alınmalıdır. Özellikle turp, havuç, portakal ve mandalina gibi ürünler, donmaya daha yakın olmaktadır. Denetimlerde gözden kaçan donmuş sebze ve meyvelerin satışına maruz kalanlar veya tespit edenler, en yakın yetkili kurumları aramalıdır" dedi.
Denetimler sırasında pazarcı esnafının etiket ve tanıtım kartlarını da denetleyen ekipler, etiket ve tanıtım kartları olmadan satış yapılmasına izin verilmeyeceğini önemle belittiler.